Børne- og Familiehuset

Velfungerende varmeløsning til pavilion

Børne- og Familiehuset er en selvejende dagbehandlingsinstitution for børn og deres familier. Da de fik brug for mere plads, blev lejemålet udvidet med en pavillon, som skulle istandsættes, før skolen kunne flytte ind.

Tikma blev valgt til at stå for alt el-arbejdet, herunder nyt varmesystem, ventilation og belysning. Tidligere var huset opvarmet med naturgas, men i samråd med Tikma valgte Børne- og Familiehuset at få installeret en luft til luft-varmepumpe. Den store fordel er, at varmepumpen både kan varme og køle i pavillonen, som ellers kan blive meget varm på sommerdage. Kombineret med et effektivt ventilationssystem sikrer varmepumpen elever og lærere et godt indeklima med en konstant temperatur.

Alle lyskilder i den nye bygning blev skiftet til energivenlig LED-belysning. Med udgangspunkt i den daglige brug af huset er belysningen installeret, så en del er styret vha. sensorer, mens resten tændes på kontakten. Udover varme, ventilation og el har Tikma stået for opsætning af nyt IT netværk i huset.

Souschef Arne Nielsen fra Børne- og Familiehuset siger følgende om samarbejdet med Tikma:

Vi var ikke i tvivl om, at Tikma skulle klare elarbejdet ved renoveringen. Fra tidligere opgaver har vi gode erfaringer med dem, og det er rart med en lokal elektriker, hvis noget ikke fungerer.

Rådgivningen om valg af varmepumpe var god og objektiv, og så var Tikma meget lydhøre og fleksible i forhold til vores tidsplan. Det betød meget for os.

Vil du høre mere om velfungerende varmeløsninger, er du meget velkommen til at kontakte os.

Billeder fra løsningen